Oblačila in obutev za jadranje Henri Lloyd

Vrhunska oblačila in obutev za jadranje in prosti čas.

LIKVIDACIJA DO -70% novice o podjetju splošni pogoji vzdrževanje 2013: 50 letnica Predstavitveni video

HENRI LLOYD


LIKVIDACIJSKA INTERNETNA RAZPRODAJA OBLAČIL IN OBUTVE ZA JADRANJE
 Priporočamo se za vaše nakupe s pomočjo te spletne strani po e pošti na

henrilloyd@siol.net

ali po telefonu
041 44 22 22.

SKUPINE IZDELKOV
HENRI LLOYD
LIKVIDACIJA ZALOG: PREVERITE POPUSTE IN ZALOGO S KLIKI NA ARTIKLE

O Henri Lloydu

brand_knoxjohnson.jpgZgodovina
Henri Lloyd Ltd. je bil ustanovljen leta 1963 v Manchestru v Veliki Britaniji. Začel je izdelovati oblačila za slabo vreme za jadranje in druge športne aktivnosti na prostem. Pristop je bil za tiste čase revolucionaren. Namesto, da bi uporabljali takrat za te namene standarden bombaž prevlečen s PVC, so leta 1960 pionirsko uvedli za tiste čase čudežen material “Bri Nylon”. To je omogočilo, da so zaščitna oblačila postala lažja in bolj prilagodljiva kot kdaj koli prej. Ročno vulkaniziranje šivov je zagotavljalo 100% vodo neprepustnost. Sledile so nove inovacije in opremljanje z oblačili jadralnih pionirjev in avanturistov tistega časa kot n.pr. Sir Francisa Chichesterja, Sir Robina Knox Johnstona in Sir Ranulpha Fiennesa. Vse to je pripeljalo do tega, da je ime Henri Lloyd postalo poznano širom sveta kot vodilna znamka za specializirana navtična oblačila.
 
Svet Henri Lloyda pa se je spremenil za vedno leta 1984, ko je milanski “uber-cool” skuterski klub Paninari prisvojil enega originalnih Henri Lloydovih jadralnih jopičev kot del svoje uniforme.
  
Kako se je vse začelo……
1. julija 1963 je Henri Strzelecki skupaj s svojim partnerjem Agnus Lloydom ustanovil firmo Henri Lloyd Limited. S proizvodnjo sta začela v prirejeni kapelici na obrobju Manchestra, kjer sta razvila precej “prvencev” tehničnih inovacij v športnih oblačilih in si začela graditi reputacijo širom sveta.
 
Za današnji uspeh Henri Lloyda imajo velike zasluge temelji, ki jih je postavil “Mr. Henri” že v teh prvih letih. Njegova pozornost detajlom in stremljenje k perfekciji sta bila porok za Henri Lloydovo visoko kvaliteto oblačil. Zaradi njegove podjetnosti so razvili veliko prvencev v dizajnu navtičnih oblačil, ki so danes sprejeti kot standard v tej industriji.:
 
i)          Prvo Bri-Nylon® oblačilo z vulkaniziranimi šivi.
ii)         Prve varnostne naramnice integrirane v jadralno vetrovko.
iii)        Prva nerjaveča zadrga, ki jo je Herni Lloyd razvil s švicarsko firmo RIRI®.
iv)        Prva uporaba Velcra® ježkov za zapiranje oblačil.
 
 
 
Henri Strzelecki MBE
Rojen je bil leta 1925 v poljski Brodnici. V Anglijo je prišel, ker se je pridružil prostovoljnim enotam Poljske svobodne armije in služil v Italiji skupaj z Britansko 8. armijo. Zaradi težke angleške izgovorjave njegovega imena je dobil nadimek “Mr. Henri”. Po koncu vojne se zaradi komunistične prevlade ni hotel vrniti v svojo rodno Poljsko in je ostal v Angliji. Začel je študirati tekstilno tehnologijo. To ga je privedlo do kariere tehničnega vodje v tovarni oblačil. Ker je bil tudi navdušen jadralec, je hitro opazil potencial takrat novo razvitega  Bri-Nylon materiala za zaščitna oblačila. Njegov delodajalec je zavrnil njegove ideje, zato se je Henri odločil, da ustanovi svojo firmo in da stopi na svojo pot. Tako se je začela zgodba o Henri Lloydu.
 
 Henri Lloyd Navtika
Henri Lloyd je danes svetovno vodilno podjetje za proizvodnjo navtičnih oblačil in obutve. Preko 5 desetletij je neprestano uvajalo nove materiale, dizajne in konstrukcije oblačil. Njihovo stremljenje, da se premikajo meje navtične oblačilne industrije ni nikoli presahnilo.
 
Vsak proizvod je natančno izdelan in temeljito testiran skozi vse faze nastanka, od koncepta do končnega dizajna. Rezultat je kolekcija tehničnih oblačil, ki vsebuje nekatere zelo pomembne novosti in prvence za razvoj navtičnih oblačil.
 
Henri Lloyd je bil od nekdaj pionir – v dizajnu, materialih, varnosti in praktičnosti. Njegov cilj je bil vedno, da zagotovi najboljše, kar omogočata tehnologija in dizajn. Za uspešna jadralna oblačila je bistvena zaščita in obenem maksimalna udobnost jadralca, kar optimizira njegove zmogljivost.
  
Henri Lloydova revolucija, Italija  1984
Milanski skuterski klub Paninari je osvojil uniformo Timberland navtičnega čevlja, Levi 501` in Henri LLoydov jadralni jopič Consort Original. Consort Original je nastal leta 1965 za Sir Francisa Chichesterja za njegovo epsko solo potovanje okoli sveta. Ta stil je potem postal pravi fenomen, ki je preplavil Evropo.
 
Henri Lloydova navtična oblačila in pripomočki so hitro postali nepogrešljiv del mode mladih Evropejcev od 18-35 let. To je vodilo Henri Lloyd, da se je vedno bolj usmerjal tudi v modno sfero.
  
Henri Lloyd mednarodno poslovanje
Henri Lloyd distribuira s pomočjo mreže distributerjev svoje proizvode na več kot 40 tržiščih širom sveta. Lastne prodajne pisarne pa ima v Veliki Britaniji, Irski, Franciji, Norveški, Poljski in ZDA. Za vse skrbi izkušen mednarodni prodajni tim, ki je baziran na sedežu podjetja v Manchestru.
 
Razvoj tujih tržišč je bil za Henri Lloyd vedno zelo pomemben del strategije. Zato so že dvaktrat dobili kraljičino nagrado za izvozne dosežke, nedavno pa še zlato medaljo medt britanskimi izvozniki modnih oblačil. Mednarodni business se je v zadnjih 5 letih povečal za   4 krat. To vključuje navtična oblačila, modna oblačila, obutev in očala, ki se distribuirajo preko specializiranih navtičnih trgovin, neodvisnih modnih trgovin in velikih trgovskih centrov.
 
Henri Lloyd ima tudi svoje lastne trgovine. Glavne so v Londonu, Helsinkih, Sydneyu, Kuwaitu, Abu Dhabiju, Dubaju, Kopenhagnu in Gothenburgu. Več manjših trgovin pa je še širom Velike Britanije in Poljske. V načrtu so nadaljna odpiranja v bližnji prihodnosti..
 
Henri Lloyd tudi razstavlja sam ali s pomočjo svojih distributerjev na glavnih navtičnih sejmih širom sveta. Sodeluje pa tudi na modnih razstavah kot so Pitti Uomo v Firencah in Bread and Butter v Berlinu.
  
Nagrade
Henri Lloyd je pridobil precej nagrad. Nedavno je dobil 2 nagradi DAME v kategoriji navtičnih oblačil: leta 2008 za TP2 Shadow 2G vetrovko in leta 2009 za Blue Eco vetrovko, ki je pridobila tudi nagrado kot najbolj eko prijazen proizvod.
 
Modne kolekcije so dobile nagrado FHM za moška modna oblačila leta 1997 in v letu 2007 dve prestižni nagradi kot najboljši izvoznik moške mode in zlato medaljo kot absolutno najboljši izvoznik modnih oblačil.
 
Sponsorstva in partnerstva
Henri Lloydovi prvi ambasadorji so bili zgodnji pionirji solo potovanj okoli sveta in raziskovanj, kot so Sir Francis Chichester, Sir Alec Rose, Sir Robin Knox-Johnston in Sir Rannulph Fiennes.
 
Danes je Henri Lloyd izbira sedanjih šampionov kot so trojni olimpijski zmagovalec Ben Ainslie CBE, Team Origin – britanski tim v Ameriškem pokalu, Extreme Sailing Series in Round The World Yacht Race posadke in posamezni jadralci.
Henri Lloyd je bil tudi v partnerstvu s timom v Formuli 1 Brawn GP, ki je leta 2009 dobil prvo konstruktorsko nagrado in z Jensonom Buttonom prvo nagrado za voznike. To partnerstvo se je nadaljevalo v letu 2010 z  MERCEDES GP PETRONAS Formula 1 timom in njegovima voznikoma: sedemkratnim prvakom Michaelom Schumacherjem in Nicom Rosbergom.
  
Prihodnost
“Mr. Henri” je preminil 26.12.2012 v 87. letu starosti. Njegova sinova Paul in Martin sta vodstvo firme prevzela v poznih 80. letih. Pod njunim vodstvom se je firma spremenila iz visoko kvalitetnega proizvajalca v svetovno znano trgovsko znamko. Njuna filozofija je, da je potrebno investirati v ravzoj ljudi, v najboljšo možno tehnologijo in proizvodne ter skladiščne zmogljivosti, obenem pa ohranjati poslovne principe, ki jih je razvil njun oče.
 
Sedež firme je v Manchestru v Veliki Britaniji. Pisarne in razstavni prostori so tudi na raznih lokacijah v Veliki Britaniji vključno z Londonom in Hamblom. V Brodnici na Poljskem imajo lastno tovarno in prodajno pisarno. V Atlanti, ZDA pa je Distribucijski center za Ameriko.

Leta 2013 je znamka  Henri Lloyd slavila svojo 50. letnico.

Leta 2018 je šel Henri Lloyd Ltd., Velika Britanija v likvidacijo. Znamko Henri Lloyd je odkupila švedska Aligro Group.
 


 
 
© MAVOX d.o.o, Vse pravice pridržane! | Varstvo osebnih podatkov
Prežihova ulica 7, 1230 Domžale, Slovenia
tel: 041 44 22 22, email: info@henrilloyd.si
izdelava spletnih strani
novisplet.com