Oblačila in obutev za jadranje Henri Lloyd

Vrhunska oblačila in obutev za jadranje in prosti čas.

LIKVIDACIJA DO -70% novice o podjetju splošni pogoji vzdrževanje 2013: 50 letnica Predstavitveni video

HENRI LLOYD


LIKVIDACIJSKA INTERNETNA RAZPRODAJA OBLAČIL IN OBUTVE ZA JADRANJE
 Priporočamo se za vaše nakupe s pomočjo te spletne strani po e pošti na

henrilloyd@siol.net

ali po telefonu
041 44 22 22.

SKUPINE IZDELKOV
HENRI LLOYD
Henri LLoyd kupila švedska skupina Aligro group
03.10.2018 ob 13:49:03
Z razočaranjem sporočamo, da je firma Henri Lloyd Ltd., v Manchestru v Veliki Britaniji po 55 letih uspešnega delovanja in le 6 let po smrti ustanovitelja Sir Henri Strzeleckega šla 8.6.2018 v likvidacijo. Kot razlog navajajo težavno situacijo v maloprodaji v VB na splošno, prevelike zaloge in težave v poslovanju z verigo House of Fraser, zaradi česar so zašli v likvidnostne težave.

Mavox d.o.o., Slovenija je sodelovala s Henri Lloydom od leta 1992.

Dobra novica pa je, da znamka Henri LLoyd ne bo ugasnila. Znamko, določeno zalogo in delovna sredstva je namreč odkupila švedska investicijska firma Aligro Group, ki bo nadaljevala z razvojem te kvalitetne in svetovno znane znamke. Novo kolekcijo predvsem navtičnih oblačil, po katerih je Henri Lloyd slovel ves ta čas, načrtujejo za naslednje, 2019, leto.

Mavox d.o.o., še vedno razpolaga z določeno zalogo teh visoko kvalitetnih navtičnih oblačil in obutve iz letošnje in preteklih kolekcij, ki jo do odprodaje razprodajamo po znižanih cenah.
INTERNETNE PRODAJE OD 27.7.2014
28.07.2014 ob 08:05:23
Maloprodajna trgovina v Ljubljani je od 27.7.2014 zaprta.
Priporočamo se za vaša naročila po e pošti na info@henrilloyd.si ali po telefonu 041 44 22 22.
Henri-Lloyd 2013 – 50 letni jubilej Originalnosti
04.03.2013 ob 09:25:46
Letos Henri Lloyd praznuje svojo 50.obletnico Originalnosti.

Od nastanka firme leta 1963 je Henri Lloyd neprestano premikal meje standardov za zmogljivosti, varnost in udobnost in tako postal svetovna ikona za jadralna oblačila.

Ustanovitelj Henri Strzelecki MBE, ki so ga tradicionalno vsi poznali kot Mr. Henri, je v 60 letih prejšnjega stoletja opazil potencial tedaj “čudežnega” materiala Bri-Nylon® za navtična oblačila in 1. Junija 1963 ustanovil firmo Henri Lloyd Ltd. To je bil začetek, iz katerega so se do danes razvila moderna jadralna oblačila.

“Mr. Henri” je pionirsko razvijal inovativno uporabo materialov, tehnične detajle in varnostne komponente oblačil. To je vključevalo uporabo Velcro® ježkov v športni oblačilni industriji, skupen razvoj najlonskih nerjavečih zadrg s švicarsko firmo Riri®, vgradnjo varnostnih naramnic v jadralno vetrovko in vpeljava ročno lepljenih vodotesnih šivov. Vse te inovacije so revolucionizirale svetovno industrijo jadralnih oblačil.

Inovativen in pionirski duh, ki je stalno preveval Henri Lloyd, se je nadaljeval tudi ko sta krmilo firme v 80. letih prevzela sinova Paul in Martin. Henri Lloyd je tekom let prejel številne DAME nagrade in razširil svojo dejavnost s tehničnimi navtičnimi oblačili in Premium Lifestyle oblačili in obutvijo za prosti čas na preko 50 svetovnih tržišč. V Sloveniji je Henri Lloyd prisoten od leta 1990.

Henri Lloydova reputacija vodilnega svetovnega proizvajalca tehničnih oblačil sloni na proizvodih, ki so jih testirali s pomočjo elitnih svetovnih jadralcev in avanturistov v najbolj ekstremnih pogojih. Častna lista jadralcev in jadralk, ki so do svojih dosežkov prišli s pomočjo Henri Lloydovih oblačil se čita kot Who´s Who globalnih jadralskih dosežkov.Sir Francis Chichester (prva solo cirkumnavigacija sveta), Sir Robin Knox-Johnston (prva non-stop cirkumnavigacija sveta), Sir Ranulph Fiennes (prva cirkumnavigacija sveta preko obeh polov), so samo nekateri s tega impresivnega seznama. V 50 letih so Henri Lloydov oblačila uporabljali v vseh Whitbread/Volvo in Vendee Globe dirkah. Poleg tega je Henri Lloyd ponosen sponsor olimpijskega jadralca z največ odličji na svetu, Bena Ainslieja CBE.

Po 50 letih neprestanih inovacij Henri Lloyd nadaljuje s premikanjem mej za tehnična jadralna oblačila z vedno boljšimi zmogljivostmi, udobnostjo in varnostjo oblačil za jadralce in jadralke za vse tipe jadranja, pa naj jadrajo kjerkoli na svetu.
Henry Strzelecki MBE osmrtnica
07.01.2013 ob 14:17:54
Henry Strzelecki MBE

Sporočamo žalostno novico, da je 26.12.2012 v 87. letu starosti umrl ustanovitelj Henri Lloyd Ltd., Henry Strzelecki, ki smo ga vsi poznali kot “Mr. Henri”. Rojen je bil v poljski Brodnici, mestecu na pol poti med Varšavo in Gdanskom. Iz okupirane Poljske je med drugo svetovno vojno pobegnil v Italijo, kjer se je pridružil poljskim prostovoljcem v boju proti fašizmu in nacizmu. Njegova enota je postala del 8. Britanske armade. Z njo se je boril v mnogih borbah po Italiji in med drugim sodeloval tudi pri osvoboditvi Bolonje.
Za svojo hrabrost je dobil precej medalj od poljskih in britanskih oblasti.
Demobilizacijo je pričakal v Veliki Britaniji in tam tudi ostal, ker se ni hotel vrniti domov na Poljsko, ki je bila po vojni v rokah komunistične oblasti.

Zaposlil se je v tekstilni industriji in jo tudi študiral. V tovarni, kjer je delal, je leta 1952 spoznal svojo prihodnjo ženo Sheilo. Sheila je bila odločna yorkshirska ženska, ki je vzpostavila je močen dom tako, da se je Henry lahko v polni meri posvetil tekstilnemu biznisu, ki ga je začel na svoje 10 let kasneje. Za to je potreboval le še pravo spodbudo.

Spodbuda je prišla iz njegove rekreativne dejavnosti. »Henri« je bil namreč strasten jadralec in je hitro spoznal, da so oblačila, ki so bila takrat na voljo mizerno neprimerna za svoj namen. Razvoj materialov in umetnih vlaken se je šele začenjal, vendar je Henri hitro odkril tiste, ki bi prišli v poštev za izdelavo oblačil za zaščito pred vremenom. Med njimi je bil Bri-nylon, ki je tako postal osnovni material Henrijevih prvih zaščitnih oblačil.

Leta 1963 je stopil v partnerstvo z Angusom Lloydom in ustanovila sta Henri Lloyd Ltd. Poznavalci cenijo inspiracijo za nadaljni razvoj industrije, ki so jo povzročile Henrijeve inovacije kot so lepljenje šivov za preprečitev puščanja vode, razvoj nerjaveče zadrge v partnerstvu s švicarsko firmo Riri in v vetrovko všito varnostno opasanje, ki je rešilo precej življenj.

Henri Lloyd Ltd. je začela svoje življenje v adaptirani kapelici v Salfordu pri Manchestru, kjer je Henri opravljal dvojno delo, kot glavni direktor firme in kot delavec v tovarni, kjer se je kosal s severno angleškimi delavci in delavkami.
Krčevito se je upiral restrikcijam, ki so jih v tovarnah narekovali sindikati in jim ni pustil vstopa v firmo. Vendar je na koncu od njih prejel celo priznanje, ko so mu sporočili, da jih njegova firma prav za prav ne potrebuje.

Leta 1993, ko se je Poljska že bistveno spremenila in je premagala obdobje komunizma, se je Henri odločil, da se bo oddolžil svoji prvi domovini s tovarno, ki jo je ustanovil v svojem rojstnem mestu Brodnica. Tovarna uspešno deluje in se razvija še danes.

Svoje izdelke je testiral s pomočjo podjetnih avanturistov, ki so sčasoma postali slavni, kot na primer: Francis Chichester in njegovo prvo solo jadranje okoli sveta; Alec Rose, ki je za njim ponovil to avanturo; Robin Knox-Johnston, ki je prvi non-stop objadral svet; Chay Blyth in Naomi James, ki sta prva objadrala svet v nasprotni smeri.

Henry Strzelecki je prejel številna odlikovanja in priznanja. Leta 1985 je bil odlikovan z MBE za svoje zasluge za britansko tekstilno industrijo, leta 1986 in 1987 je prejel kraljičino priznanje za izvozne dosežke. Tega leta je dobil tudi priznanje Osebnost leta, ki ga podeljuje angleška Marine Trades Association. Poljski predsednik ga je leta 1990 odlikoval z Zlatim križem za zasluge. Naslednje leto je od britanskega Krojaškega društva prejel nagrado Osebnost leta za svoje dosežke v britanski oblačilni industriji in Nagrado za življenjske dosežke, ki sta jo družno podelila British Marine Industries Association in Royal Yachting Association.

Priznanja so se vrstila tudi po Henryjevi upokojitvi leta 1996. Tega leta je prejel častni magisterij Salfordske univerze in leta 2009 Joseph Conrad Award za inovacije, in priznanje za življenjske dosežke, ki ga je podelila Boating Business and the Marine Trade Association. Lansko leto je sledil še častni doktorat za tehnologijo od Machester Metropolitan University, ki ga je s tem nagradila za njegov izreden prispevek k razvoju tekstilnih tehnologij. Moral bi tudi prejeli nagrado Yachting Journalists Association za življenjske dosežke, ki mu bo sedaj podeljena posthumno.

»Henri« Strzelecki je aktivno sodeloval v Velikem svetu Marine Industries Federation in Marine Trade Association. Šest let je bil direktor National Boat Showov. Več kot 20 let je sodeloval tudi z Lil Stockdale Spastics Centre v Sale-u, v okviru katerega in svoje Henri Lloyd fondacije je pomagal prizadetim ljudem, da so se lahko udeleževali in uživali v vodnih športih.

»Mr. Henri« je bil mož, ki je hitro ustvarjal prijateljstva in ni nikoli pozabil imena, ki je pripadal določenemu obrazu. Njegovi obhodi miz pri uradnih večerjah v Poljskem klubu v Kensingtonu med London Boat Showi, so nepozabni, kot je nepozaben on sam. Ob koncu večerje bi se dvignil in se počasi premikal okoli miz. Pri vsakem stolu bi se ustavil in predstavil osebo na njem drugim udeležencem. Pri tem se ni nikoli zmotil, nikoli ni pozabil pravega imena in vedno se je spomnil še zgodbice, ki je bila povezana z dotično osebo. Kdor je bil prisoten pri teh večerjah ne bo njegovih obhodov nikoli pozabil.

Duh »Henrija« Strzeleckega živi dalje v tradiciji njegove firme, to je, da njene proizvode cenijo vsi, ki so sedaj lahko primerno opremljeni z oblačili in obutvijo za svoje prostočasne aktivnosti.

Henry Strzelecki se je rodil 4. Oktobra 1925 in umrl 26. Decembra 2012.
Preživel je svojo ženo Sheilo (+1999), nasledila sta ga njuna dva sinova Paul in Martin, ki sta skupna glavna direktorja Henri Lloyd Ltd., hčerka Diane, osem vnukov in dva pravnuka.

Letos, 2013, Henri Lloyd Ltd. praznuje 50 letnico svojega delovanja.
© MAVOX d.o.o, Vse pravice pridržane! | Varstvo osebnih podatkov
Prežihova ulica 7, 1230 Domžale, Slovenia
tel: 041 44 22 22, email: info@henrilloyd.si
izdelava spletnih strani
novisplet.com