Oblačila in obutev za jadranje Henri Lloyd

Vrhunska oblačila in obutev za jadranje in prosti čas.

LIKVIDACIJA DO -70% novice o podjetju splošni pogoji vzdrževanje 2013: 50 letnica Predstavitveni video

HENRI LLOYD


LIKVIDACIJSKA INTERNETNA RAZPRODAJA OBLAČIL IN OBUTVE ZA JADRANJE
 Priporočamo se za vaše nakupe s pomočjo te spletne strani po e pošti na

henrilloyd@siol.net

ali po telefonu
041 44 22 22.

SKUPINE IZDELKOV
HENRI LLOYD

Vzdrževanje oblačil

Henri Lloyd uporablja širok izbor tehnoloških materialov, s katerimi zagotavlja visoko stopnjo zmogljivosti in udobnosti oblačil. Da oblačilo zadrži svoje zmogljivosti ga je potrebno vzdrževati v skladu z etiketo, ki je prišita na notranji strani vsakega oblačila. Uporabljajte le čisto tekoče milo. Ne uporabljajte mehčalcev ali biološke pralne praške. 

Pomembno je, da se zavedate, da je sol higroskopična in da privlači vlago. Zato je potrebno jadralna oblačila za slabo vreme občasno splakniti v sladki vodi (če je seveda na razpolago). To bo preprečilo hladen in lepljiv občutek, ko boste oblačilo ponovno oblekli in bistveno povečalo vaš občutek udobnosti. Ko oblačila prenehate nositi, jih temeljito posušite, preden jih spravite proč. Izpostavljanje direktnemu viru toplote ali sončnim žarkom ni priporočljiva.

Obnavljanje vodo odbojne prevleke

Vsa Henri Lloydova vodo neprepustna oblačila so prepojena z DWR (dolgotrajnim vodo odbojnim finišem),ki preprečuje, da se zunanji sloj oblačila napije vode in s tem zmanjša njegovo zmogljivost dihanja. Čeprav se DWR finiš lahko osveži s sušenjem v sušilcu pri nizki temperaturi – v skladu z navodili na vzdrževalnem všitku - se bo sčasoma izrabil. Če voda v obliki kapljic ne zdrsne s površine oblačila, nastopi potreba po obnovi DWR. Henri Lloyd priporoča HL Renew. Komplet 2 plastičnih stekleničk zadostuje za 2 kosa oblačil v domačem pralnem stroju.

Vzdrževanje obutve

Henri Lloyd uporablja za vse svoje proizvode le najboljše materiale. Večina naših zgornikov je konstruirana iz visoko kvalitetnih vodo neprepustnih vrst usnja, nubuka ali semiša, ki obenem tudi dihajo.

Čiščenje obutve

Po uporabi priporočamo spiranje obutve v sladki vodi. Slano vodo, pesek, blato ali drugo umazanijo je potrebno najprej sprati s pomočjo krtače v sladki vodi. Zunanjo stran obutve nato sperite v topli milnici (ne v detergentu), nato pa jo dobro sperite. Če je to možno, odstranite tudi vložek in ga operite. Semiš usnje lahko nato pobrizgate z zato namenjenim sprejem. Uporabite tudi krtačo za semiš. Nubuk nalahno skrtačite in uporabite sprej za vzdrževanje nubuka. Obutev iz sintetičnih materialov lahko pred uporabo zaščitite s silikonskim vodo odbojnim sprejem, ki ga dobite v večini trgovin s sredstvi za čiščenje in zaščito obutve. Na ta način boste zlahka odstranili umazanijo preden bo prodrla v sam material. Zgornik najprej okrtačite in nato operite v topli milnici (ne v detergentu). Sušenje naj bo na isti način kot pri usnjeni obutvi.

Sušenje obutve

Zelo je pomembno, da pustite, da se obutev po pranju temeljito posuši. Ne uporabljajte umetne toplote. Natlačite notranjost s časopisnim papirjem, da popije odvečno vlago. Na ta način boste sušilni proces zelo pospešili. Papir lahko večkrat zamenjate, kar bo sušenje še pospešilo. Najbolje je, da sušite na zraku vsaj 48 ur. Izvlecite vložek, kjer je to mogoče in ga sušite posebej. Uporaba zaščitnih sredstev bo učinkovita le, če jih boste nanašali na popolnoma posušeno obutev.

Vzdrževanje obutve

Če hočete iz svoje obutve potegniti kar največ, je pomembno, da pravilno skrbite za usnje. Preden uporabite zaščitna sredstva za usnje, zagotovite, da je usnje očiščeno in posušeno kot opisano zgoraj. Če se boste držali teh navodil, bo vaša Herni Lloydova obutev obdržala zmogljivosti in udobnost mnogo let. Redna uporaba sredstev za vzdrževanje čevljev bo zagotovila dobro vodo odbojnost in podaljšala življenjsko dobo zgornika.

© MAVOX d.o.o, Vse pravice pridržane! | Varstvo osebnih podatkov
Prežihova ulica 7, 1230 Domžale, Slovenia
tel: 041 44 22 22, email: info@henrilloyd.si
izdelava spletnih strani
novisplet.com